De scharniermomenten in je leven, thuis beleven.

De scharniermomenten in je leven, thuis beleven.

Levenslang thuis wonen. Thuis geboren worden, en thuis het leven verlaten. Lang geleden was het niet anders. Maar ook nu kiezen meer en meer mensen om deze belangrijkste scharniermomenten van het leven, thuis te beleven. Twee getuigenissen die ons duidelijk willen maken hoe groot de rol van een ‘thuis’ in een mensenleven is.

Thuis bevallen
“Het tweede zou thuis geboren worden, dat stond vast. De geboorte van ons eerste kindje vond plaats in het ziekenhuis, maar dat was voor mij zo’n slechte ervaring! Het verschil met thuis bevallen kon niet groter zijn. In het ziekenhuis voelde ik mij een nummer, gebeurde de bevalling naar mijn gevoel helemaal niet natuurlijk, kreeg ik tegenstrijdige informatie van de verschillende vroedvrouwen. Het klopte niet voor mij dat deze belangrijke gebeurtenis plaatsvond tussen vreemden, in een kille omgeving. Er werd amper naar mij geluisterd.
Maar thuis beslis je zelf. We hadden al lang op voorhand contact met een geboortehuis in de buurt. De twee dames die ons zouden begeleiden tijdens de bevalling zouden dan ook geen vreemden zijn. En in je eigen huis … voel je je thuis. Het is onbeschrijfelijk hoe intens dat thuisgevoel is op zo’n moment. Alles straalt warmte, geborgenheid en veiligheid uit. De bevalling was dan ook veel rustiger, vrediger, ik putte moed en kracht uit de omgeving en iedereen die aanwezig was: mijn man, de vroedvrouwen, de heerlijke warmte van de houtkachel.
De volgende ochtend konden we al meteen ontbijten als nieuw gezin, zonder de eerste dagen gesplitst te moeten doorbrengen. Zo’n moment is echt onvergetelijk. Ik zou het nooit meer anders willen …”
Thuis sterven
“Bij mijn moeder thuis was het altijd ‘de zoete inval’. Iedereen kon langskomen op elk uur van de dag, je wist dat je altijd welkom was. En iedereen, dat was echt iedereen: haar kinderen, kleinkinderen, vrienden, maar evengoed de vriendjes van de kleinkinderen! Er was altijd iets te eten, te drinken, er was altijd tijd om bij te praten. Ze was een hartelijke, warme, zorgende vrouw, die alles betekende voor haar kinderen en haar man. Liefdevol, vrolijk, sterk.
En toen werd ze ziek. Leukemie. Mijn moeders vechtlust ging zienderogen achteruit. Een tijd heeft ze in het ziekenhuis doorgebracht, maar toen haar situatie uitzichtloos bleek, heeft ze haar laatste krachten en charmes gebruikt om thuis te mogen sterven. En zo gebeurde het, in het bijzijn van haar geliefden: haar kinderen en haar man, van wie ze zoveel hield. In haar eigen huis, wat symbool stond voor haar levenslust en haar liefde. De getuigenissen tijdens haar begrafenissen logen er niet om: zij was het kloppend hart van haar huis, en haar huis was een thuis voor familie en zoveel vrienden. We zullen haar missen …”
We willen de mensen achter deze getuigenissen bedanken voor hun verhaal. Het is vanuit dit respect voor de mens en zijn eigen thuisomgeving, dat Comfortabel Wonen de passie put om elke woonvraag met hart en ziel aan te pakken, zodat u zo lang mogelijk, op elk moment in uw leven, van uw huis kunt genieten. In alle comfort.