EPB

EPB verslag en veiligheidscoördinatie


Elke nieuwbouwwoning, verbouwing of woninguitbreiding met bouwvergunning moet voldoen aan vooropgestelde EPB normen. Concreet betekent dit dat de woning in regel moet zijn op het vlak van isolatie, energieverbruik en binnenklimaat (ventilatie).
Wat doet Comfortabel Wonen voor u?
  • We overleggen eerst met u welke norm u wenst te bereiken en stellen ons advies op maat van uw wensen op.
  • We maken de startverklaring voor u op. Deze startverklaring moet minstens 8 dagen voor de werkzaamheden starten ingediend zijn bij het VEA, het Vlaams Energie Agentschap.
  • We maken de eindaangifte voor u op. Dit verslag moet ten laatste 12 maanden na de oplevering van de werken ingediend worden bij het VEA.
  • We zorgen ervoor dat uw dossier tot in de puntjes in orde is zodat u zich geen zorgen hoeft te maken
  • We stellen, indien van toepassing, een veiligheidscoördinator aan die erover waakt dat alles volgens de geldende veiligheidsnormen verloopt.
  • Graag nog minder zorgen? Doe dan een beroep op onze renovatiecoördinator.
Comfortabel Wonen is een erkend EPB verslaggever (EP11940) en staat garant voor een vlotte, correcte en vakkundige behandeling van uw EPB dossier en eventuele veiligheidscoördinatie.
Onze richtprijzen voor EPB verslaggeving en veiligheidscoördinatie
  • EPB voor nieuwbouw: 910,00 euro (excl. btw)
  • EPB voor ingrijpende energetische renovatie: 860,00 euro (excl. btw)
  • EPB voor renovatie: 540,00 euro (excl. btw)
  • Veiligheidscoördinatie voor nieuwbouw en ingrijpende renovatie: 710,00 euro (excl. btw)
  • Veiligheidscoördinatie voor renovatie: 570,00 euro (excl. btw)
Indien u hierover vragen heeft, aarzel niet ons te contacteren.
Contacteer ons voor uw EPB Welke stavingsstukken heb ik nodig?
In welke gemeenten is Comfortabel Wonen vooral actief?
In onderstaande lijst vindt u de gemeenten waar Comfortabel Wonen regelmatig EPB verslagen opstelt. Staat uw gemeente niet in deze lijst? We komen toch graag tot bij u!
Via de EPB wegwijzer van de Vlaamse overheid kunt u op een snelle manier nagaan of uw project aan de energieprestatieregelgeving moet voldoen. U vindt er ook een specifieke opsomming van de EPB-eisen.
Wanneer is veiligheidscoördinatie verplicht?
Veiligheidscoördinatie is bij de bouw of renovatie van een woning verplicht vanaf het moment er meer dan 1 aannemer zich met de werken bezighoudt. Veiligheidscoördinatie moet ervoor zorgen dat de veiligheid van alle partijen op de werf gegarandeerd wordt.
Om een veiligheidscoördinator in te schakelen moeten beide aannemers gelijktijdig of achtereenvolgend werken uitvoeren. In vele gevallen werkt de architect voor veiligheidscoördinatie samen met een veiligheidscoördinator en zal de architect deze ook aanbevelen, maar het blijft de particulier die de keuze maakt wie de veiligheidscoördinatie zal op zijn bouwwerf.
De veiligheidscoördinator is aanwezig van start tot einde der werken. Bij het ontwerp van het plan voor de bouw of verbouwing van een woning kan hij al mogelijke gevaren tijdens de werken in kaart brengen. Veiligheidscoördinatie is niet enkel interessant voor de aannemers en hun werknemers, maar ook voor de bouwheer en de buren. De veiligheidscoördinator stelt een plan op met richtlijnen die de aannemers en andere betrokkenen moeten volgen om ongevallen tijdens de werken te vermijden.
Contacteer ons voor uw veiligheidscoördinatie